Nieuws van de NVM

RSS NVM nieuws

 • Uitdagingen 21 februari, 2018
  Dit jaar viert de NVM haar 120-jarige bestaan. Gedurende die lange periode is de vereniging uitgegroeid tot hét kwaliteitsmerk op het gebied van makelen en taxeren in Nederland. Hoe feestelijk een jubileum ook is, het is geen reden om op onze lauweren te rusten.
 • Woningverkoper heeft ruim half jaar nodig tot overdracht 21 februari, 2018
  Woningverkopers die hun woning te koop aanbieden, zitten gemiddeld 7,2 maanden later bij de notaris voor de overdracht. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het Kadaster en de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).
 • Nieuwe makelaars en taxateurs februari 2018 20 februari, 2018
  De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 19 februari tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!
 • Geruststellend rapport over gevolgen stijgende rente op de koopwoningmarkt 19 februari, 2018
  De Nederlandse koopwoningmarkt kan de komende jaren een stijging van de hypotheekrente, mede door de te verwachten inkomstontwikkeling, goed opvangen. Dat is de geruststellende conclusie in het rapport ‘Effecten mogelijke rentestijging in de koopsector’ dat de Amsterdam School of Real Estate vandaag presenteert.
 • Inzet van drones bij presentatie van agrarische objecten 15 februari, 2018
  André Olden van Olden Makelaars uit Bathmen maakt voor zijn werk als NVM Agrarisch en Landelijk Vastgoedmakelaar gebruik van drones om de objecten die hij verkoopt te presenteren. Een mooie toegevoegde dienst waarbij wel de nodige opleiding en regelgeving komt kijken.