Nieuws van de NVM

RSS NVM nieuws

 • Gesprek over goed verhuurderschap met minister Ollongren 16 juli, 2018
  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het gesprek over goed verhuurderschap met de sector, naar aanleiding van discriminatie en huisjesmelkerij.
 • Minister Ollongren: Vaker maatwerk bij hypotheek 16 juli, 2018
  Consumenten kunnen steeds vaker bij kredietverstrekkers terecht voor een hypotheek op maat. Dat schijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken op 5 juli jl. in een brief aan de Tweede Kamer. Ook verwacht zij dat het aantal hypotheken op maat blijft groeien.
 • Nieuwe consumentenvoorwaarden makelaars per 1 september 16 juli, 2018
  De consumentenvoorwaarden voor makelaars zijn vernieuwd en verbeterd. In de voorwaarden staat in heldere en begrijpelijke taal beschreven wat een makelaar doet om een woning te verkopen, om een ander huis aan te kopen of een woningtaxatie uit te voeren. Vereniging Eigen Huis, De Consumentenbond, NVM, VBO Makelaar en VastgoedPRO hebben hierover overeenstemming bereikt. De […]
 • Gemiddelde WOZ-waarde woningen stijgt volgend jaar 13 juli, 2018
  De gemiddelde WOZ-waarde van woningen stijgt volgend jaar met 7,5 tot 9,5%, zo meldt de VNG op basis van een brief van de Waarderingskamer aan staatssecretaris Snel (Financiën).
 • Hoofdlijnen klimaatakkoord gepubliceerd 13 juli, 2018
  Op 10 juli zijn de hoofdlijnen voor het Klimaatakkoord gepubliceerd. Dit voorstel is het resultaat van intensieve gesprekken in de afgelopen maanden tussen een zeer groot aantal partijen, waaronder de NVM. Daarin is verkend wat er voor nodig is om ambitie te behalen om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% te verminderen in […]
 • Lobby voor financiële steun Geschillencommissie succesvol afgerond 13 juli, 2018
  Minister Dekker heeft onlangs besloten om de Geschillencommissie financieel te blijven steunen. De NVM is zeer verheugd over dit positieve nieuws.
 • Energietransitie bestaande bouw gaat mensen met kleine beurs hard raken 11 juli, 2018
  Al een jaar lang zet de trend op de Nederlandse woningmarkt door: dalende transactieaantallen door een te laag aanbod, grote prijsstijgingen en te weinig nieuwbouw om aan de groeiende vraag te voldoen. De woningmarkt is in veel regio’s krap, in sommige evenwichtig en slechts in één regio ruim (noordoost-Groningen).